Alcohol. De algemeen geaccepteerde hardrug.

Van alle harddrugs is alcohol de enige drugs waarbij mensen zich verontschuldigen wanneer ze even geen alcohol willen nuttigen. En dan nog zul je worden gepushed met een antwoord als bijvoorbeeld "Ach joh..., eentje kan toch wel? Doe even gezellig". En als je dan blijft zeggen dat je niet hoeft, dan zul je meestal iets te horen krijgen als: "Jeetje. Gaan we nou gezond doen of zo? Doe niet zo saai...". Tja, dan moet je wel heel erg stevig in je schoenen staan om "nee" te blijven zeggen. En in de meeste gevallen lukt dat dan ook niet, omdat je geen spelbreker wilt zijn en niet als "saai" wil worden bestempeld. 
Alcohol is een heel groot probleem in Nederland. Omdat het "zo gewoon" wordt gevonden, het er bij hoort en het zelfs volledig is geaccepteerd, is het gevolg daarvan dat het aantal mensen met hart en vaatziekten erg groot is in Nederland. 
Je hoort veel over de grote drugsverslaving in dit land, maar je hoort nooit om welke drugs het gaat. Soms noemen ze voor het gemak wel eens XTC of cocaine, omdat mensen dat direct aannemen. Maar het grootste verslavingsprobleem is alcohol. En het is in een alcohol-land als Nederland bijna taboe om over de ellende te praten die alcohol veroorzaakt. Mensen zijn constant met alcohol bezig. Ze verzinnen altijd wel een reden om alcohol te nuttigen. Zo vinden ze dat ze het na sommige bezigheden hebben verdiend, bijvoorbeeld na het werk, na het sporten of ze bedenken wel een andere reden. Het is zelfs zo dat artsen maar zeggen dat niet meer dan 2 of 3 glazen alcohol per dag geen kwaad kan, terwijl ze weten dat helemaal geen alcohol drinken natuurlijk het allerbeste is en dat dagelijks alcohol drinken super ongezond is. Maar ze gaan die discussie niet eens aan met mensen die alcohol drinken, omdat zo'n discussie alleen maar onbegrip en aggresief gedrag met zich mee kan brengen. Sterker nog; veel artsen schijven maar snel bloeddrukverlagers voor wanneer daar aanleiding voor is, terwijl stoppen met alcohol dubbel zo bloedrukverlagend werkt. Alcoholdrinkers zullen ten alle tijde een positieve draai aan hun alcoholgebruik weten te geven. Ze zullen nooit, maar dan ook nooit toegeven dat ze verkeerd bezig zijn of ze zullen gaan liegen over het aantal glazen/blikjes/flesjes dat ze nuttigen om de boel minder erg te laten lijken.

Even voor de duidelijkheid, je hebt een probleem wanneer je iedere dag alcohol nuttigd, ook al is het 1 blikje/flesje bier of een glas wijn per dag. Wanneer dat meer is, dan ben je een probleemdrinker en loop je op lange termijn het risico op hart en vaatziekten, leverziekten, maag en darmbloedingen, paniekaanvallen, hartritme stoornissen, en angstaanvallen. Verder ook vereenzaming, sociale afstand tot je omgeving, stiekum drinken, liegen over het aantal wat je nuttigd, doen alsof het allemaal wel wat meevalt met het drinkgedrag enz. Het is zelfs zo erg dat sommigen gewoon met alcohol achter het stuur gaan zitten, want ze voelen niet eens meer dat ze gedronken hebben. En dan nog zullen deze mensen zeggen dat dit allemaal flauwekul en gezeik is. Een alcohol gerelateerd lichaamlijk of geestelijk probleem kan volgens de alcoholgebruiker door van alles en nog wat zijn veroorzaakt, maar nooit door alcohol. Stel je eens voor dat je zou moeten stoppen... Wat zou de omgeving daarvan vinden? Hoe kom je zonder alcohol je avond door?.... Of een feestje?.... Hoe zal ik me voelen als ik geen alcohol meer krijg? Allemaal zaken waar mensen tegenop zien wanneer ze zouden stoppen met alcohol. En ook al zou je stoppen, dan is het nog een hele taak om dat vol te houden. Want bij het minste geringste gebeuren staat de alcohol alweer op het hoekje te lonken. Zo verslavend is alcohol. En het allerergste is nog dat alcohol altijd en overal wordt gestimuleerd of zelfs opgedrongen. Alcoholdrinkers willen alcoholdrinkers om zich heen hebben, want dan zijn ze de enige niet en voelt het drinken van alcohol goed. Het gevaar van de drug alcohol wordt heel langzamerhand eindelijk bespreekbaar gemaakt. Maar helaas worden de drinkers zich er pas bewust van wanneer het al te laat is. 
STOP MET DIE TROEP...... Want alcohol is een drug
OM ER KOTSTMISSELIJK VAN TE WORDEN!