Geweld tegen homo's door domme figuren met vooroordelen.

De laatste jaren steekt de discriminatie richting homoseksuele mannen en vrouwen steeds vaker de kop op. Het is zelfs zo erg dat er zelfs zogenaamde "lokhomo's" moeten worden ingezet om homohaters uit de tent te lokken. Met name sommige groepen mensen van niet Nederlandse afkomst tonen geen enkel respect voor mensen met homoseksuele gevoelens. En waar gaat het eigenlijk om? Om twee mensen die om elkaar geven en gelukkig met elkaar zijn. Wat is daar mis mee? Dat zou toch iedereen prachtig moeten vinden? Maar nee hoor. Het komt steeds vaker voor dat er imbecielen zijn die het nodig vinden om dat geluk gewelddadig te verknallen of door intimidatie en pesterijen dat geluk te verstoren. Waar bemoeien ze zich eigenlijk mee? Hebben ze niks beters te doen? Of hebben ze zelf weinig geluk in de liefde en is het een uiting van jaloers gedrag. Wat twee mensen met elkaar doen gaat een ander helemaal niets aan. En die nutteloze figuren zijn die zich er aan storen zouden zich eens wat meer moeten gaan verdiepen in de liefde tussen twee mensen. Misschien krijgen ze er dan wat meer respect en begrip voor.

Het is toch belachelijk dat je als homoseksueel zogenaamd “uit de kast” moet komen of je zelfs moet verontschuldigen, terwijl je dat niet hoeft te doen wanneer je hetero bent. Wat is dat voor achterlijke ouderwetse flauwekul? Wie heeft dat bedacht? Dat moet dan wel een onmenselijk figuur zijn geweest. Ieder zelfrespecterend mens die toevallig op zijn of haar eigen geslacht valt hoeft daar helemaal niet voor uit te komen. Je hoeft het ook tegen niemand te zeggen. Dat heeft geen enkele zin en is nergens voor nodig. Je bent zoals je bent en je doet wat je doet. Daar hoef je bij een ander helemaal geen enkele verantwoordelijkheid voor af te leggen. En wanneer mensen problemen hebben met homoseksualiteit zouden hebben, dan is voor hen de enige optie om eens een gesprekje met en psychiater aan te gaan. Misschien dat ze dan weer normaal en menselijk gaan denken.
Homoseksualiteit bestaat al zolang de mensheid bestaat. Het is zelfs zo dat homoseksualiteit in oude culturen heel gewoon was en het niet eens een naam had. Op dat gebied leven we nu helemaal niet in zo’n moderne tijd. Homoseksualiteit is ook geen ziekte en het is ook geen keuze die je maakt. En ook al zou je die keuzen maken, dan heeft een ander er nog niets mee te maken. Zonder er allerlei medische wetenschappen er bij te halen, kan er heel simpel worden gezegd dat je nou eenmaal zo wordt geboren. De personen zelf hebben er geen moeite mee, maar culturele, religieuze en maatschappelijke ideeën maken het voor deze mensen vaak erg moeilijk. Met name in diverse religieuze gemeenschappen kan en mag homoseksualiteit niet voorkomen. En juist binnen deze groepen leven veel ongelukkige en in de war gemaakte mensen die maar gaan trouwen voor de buitenwereld om maar geen problemen te krijgen en iedereen dan maar op die manier tevreden te stellen. Maar zelf zitten ze niet lekker in hun vel. En juist deze mensen zoeken veelal hun heil buitenshuis om zo hun ware gevoelens even kwijt te kunnen. En dat is in en in triest. Daarom is het gezegde "Het geloof maakt meer kapot dan je denkt" helemaal geen loze kreet. Kijk maar eens naar al die Katholieke predikanten die vanuit hun goddelijke geloofshonk zich maar gaan vergrijpen aan jongetjes om zo hun ware gevoelens proberen te uiten. Wat ze daarmee kapot maken heeft hun Lieve Heer hen waarschijnlijk niet mee gegeven bij de doop. En wat dacht je van landen die volgens de Islam homoseksuele mensen gewoon openbaar ophangen? Je zou bijna zeggen dat het geloof alles kapot maakt wat een mens lief heeft.

Sinds bepaalde religies de overhand kregen en homoseksualiteit niet in het gelovige straatje van die religieuze flauwekul thuis hoorde, werden homoseksuelen opeens afgeslacht en uitgebannen. Je werd een schuldgevoel aangepraat. Homoseksualiteit was vies. Homoseksualiteit was een ziekte en moest worden genezen door de duivel uit te drijven. En als dat niet lukte, was er nog maar één uitweg; Afmaken! En de mensen met een beetje zelfrespect die niet in al die onzin geloofden, hielden zich wijselijk stil en moesten hun gevoelens stiekem gaan uiten. Maar wanneer je werd betrapt, dan werd je publiekelijk ter dood veroordeeld. Iets wat nu nog in achterlijke respectloze landen als Iran gebeurd. Maar ja, in dat soort landen spookt het geloof dan ook als een virus door de straten heen. Daar is geen vaccin tegen op gewassen, laat staan het normale en respectvolle menselijke denken.
Het is natuurlijk aller belachelijkst wanneer mensen hun gevoelens voor elkaar moeten verbergen omdat er toevallig in het één of ander achterlijk geloofshandboek voor domme mensen staat vermeld dat twee mensen van hetzelfde geslacht niet van elkaar mogen houden en al helemaal geen seks met elkaar mogen hebben. Vreemd genoeg wordt er in datzelfde geloofshandboek wel regelmatig gesproken over bloedvergieten en het afslachten van ongelovigen. En dat terwijl je zou verwachten dat liefde, respect en waardering voor elkaar de hoofdtoon van een geloof zou moeten zijn.

En dan heb je natuurlijk nog de stiekeme, vaak allochtone/gelovige, homo/biseksuele stoere boys. Dit zijn figuren die zich afzetten tegen elke vorm van homoseksualiteit, vaak getrouwd zijn of een vriendin hebben en soms zelfs zover kunnen gaan om homo’s aan te vallen. En dat allemaal voor de buitenwereld. Maar diezelfde schijnheilige figuren zoeken dan wel in het geniep af en toe naar een homoseksuele uitspatting op homo-ontmoetingsplaatsen of maken homoseksuele afspraakjes via internet. Dat is pas misselijk en te walgelijk voor woorden. En met zekerheid is te zeggen dat die groep zogenaamde stoere hetero's erg groot is. Wel seks hebben met hun eigen geslacht en hun vrouw of vriendin lopen te besodemieteren, maar homo zijn ze niet. Ha ha. Wat een zelfbedrog? Wees toch eerlijk en laat iedereen in zijn waarde die daar niet stiekem over hoeft te doen. Dan ben je pas een echte vent.

Voor veel mensen wordt homoseksualiteit geassocieerd met het extreme en het extra vagant zijn. Dat is met name te danken aan de Gay Pride. Daar zie je over het algemeen alleen maar in het roze gehulde mannen met strakke niets verhullende broekjes aan of juist mannen in het leer waarin de geslachtsdelen zoveel mogelijk tot hun recht moeten komen. Daarnaast veel travestieten en mensen waarvan je moet raden welk geslacht het is. En dat is natuurlijk prachtig. Al deze mensen kunnen zich op de Gay Pride uiten zoals ze dat zelf willen en zoals ze werkelijk zijn. En zo hoort het ook. Dat noem je vrijheid. Dat mag nooit worden aangetast.
Daarnaast zijn er een nog groter aantal homoseksuelen die zich niet op die manier uiten en waaraan je van de buitenkant niet kunt zien of ze nou hetero of homo zijn. Deze groep stoort zich dan ook enigszins aan het feit dat homoseksualiteit wordt geassocieerd met veelal in het roze gehulde nichterige types die maar wat in hun strakke broekje met opvallende inhoud lopen te schudden, zoals de wereld ieder jaar weer krijgt te zien tijdens de Gay Pride. Ook al doen ze het gewoon voor de lol of om zich op die dag even lekker uit te leven, de onwetende wereld denkt dan dat alle homo’s in werkelijkheid ook echt zo zijn. Een heel vertekend beeld dus. De Gay Pride is hoofdzakelijk een uiting van de totale Gayscene en wordt dan ook automatisch in hokjes geplaatst zoals de Love Pride en de Dance Pride of de oranje voetbalgekte.

De groep homoseksuelen die niets met die hele Gayscene hebben en zich ook niet zo op een voetstuk willen plaatsen is een hele grote onopvallende groep. Net zo onopvallend als de grote groep hetero’s, welke in veel gevallen vaak nog geforceerder gedragen. Homo stellen leven met elkaar samen zoals hetero’s en hebben veelal gewoon een gezin met (geadopteerde) kinderen. Vaak weten de buurtbewoners niet eens dat hun buren een homo stel zijn, omdat ze zich niet opvallend gedragen of omdat mensen het ook niet belangrijk vinden om het te weten.
Het is dan ook belachelijk dat er figuren rond lopen die het nodig vinden om mensen op grond van hun geaardheid te treiteren, uit te schelden of zelfs te mishandelen. Waar is dat voor nodig? Deze mensen leven gewoon hun leven zoals zij dat prettig vinden. Wat is daar mis mee? Waarom moet dat worden verknoeid? Is dat vanwege de regels van de één of andere achterlijk uit de tijd geraakte religie? Of is de reden slechts omdat men vind dat het gewoon niet zo hoort. Als dat de reden is, is het nog achterlijker. Mensen horen elkaar immers ook niet af te slachten. Mensen horen elkaar ook niet te bestelen. Mensen horen elkaar ook niet te laten verhongeren. En dat wordt tegenwoordig allemaal wel normaal gevonden. Maar iets wat echt normaal is zoals twee mensen die gewoon om elkaar geven ongeacht hun geaardheid, wordt niet normaal gevonden. Hoe dom kunnen mensen zijn? Wordt het niet eens tijd dat alle vooroordelen over boord worden gegooid inclusief alle geloofshandboeken en religies die dergelijke vooroordelen de wereld in helpen? Misschien kunnen mensen zich dan eens echt gaan gedragen naar wat ze zichzelf altijd toeschrijven. Namelijk beschaafd en intelligent. Maar zoals het nu gaat:

Het is om er kotsmisselijk van te worden!