Ronnie's korte ergernissen

Mobiele euthanasie teams
Binnenkort komen mobile euthanasieteams bij mensen thuis om de klus zo snel mogelijk af te handelen. Daarmee is Nederland het eerste land ter wereld die deze service binnen handbereik van mensen brengen die om wat voor reden dan ook niet meer willen leven. Voor mensen die geen uitzicht meer hebben op een fatsoenlijk leven en het liefst deze wereld vaarwel willen zeggen is het een uitkomst. Zo hoeven ze niet te lang meer te wachten tot ze dood mogen gaan van de regelgevers of dat ze na een lange lijdensweg vanzelf wel dood gaan. Maar het allerbelangrijkste van het instellen van die mobile teams is dat het rijk de hoge kosten van het in stand houden van uitzichtloze levens sneller in eigen zak kan steken. En naar verwachting zullen er jaarlijks iets van 1000 levens kunnen worden beëindigd. Dat kan het rijk op den duur heel wat geld besparen….. of opleveren. Het is maar hoe je het bekijkt. Hoe dan ook; “De één zijn dood is de ander zijn brood!” moet de overheid hebben gedacht.

Maar wat is de volgende stap? Is het straks zo dat wanneer iemand teveel geld kost en weinig tot niets oplevert ook te maken krijgt met zo’n mobiel euthanasieteam? Wordt de wet straks zo aangepast dat je verplicht wordt om een contract te ondertekenen met daarop de eis dat je heel veel en heel hard moet werken en wanneer je te lang ziek bent je toestemming geeft tot euthanasie? In ieder geval lijkt het er op dat met de komst van die mobile euthanasieteams de eerste stap is gemaakt om de vergrijzing, de chronisch zieken en de hulpbehoeftigen in de hand te houden. Nu alleen nog deze groepen zien wijs te maken dat hun leven niet veel zin meer heeft, zodat ze zelf een vrijwillige euthanasieverklaring gaan ondertekenen. Moet je zien hoe snel zo’n euthanasieteam dan voor de deur staat en de overheid glimlachend de hand op houd. Hoe dan ook, met de VVD, de PVV en het CDA aan de macht worden zelfs mensenlevens weg bezuinigd. Is het niet financieel, dan is het wel via een een spuitje. Welke kant gaan we op met dit onmenselijke rot land???


Zomerkamp voor dumpkinderen
Onder het mom dat het leuk is voor de kinderen, dumpen steeds meer ouders hun overschot in een zomerkamp neer om even van hun last af te zijn. Was een zomerkamp oorspronkelijk bedoeld om kinderen uit een arm gezin een leuke vakantie te geven, tegenwoordig zijn het steeds meer de drukke carrière ouders die hun kroost naast de crèche, de dagopvang en de naschoolse opvang van zich af schudden terwijl ze gemakkelijk een fantastische gezinsvakantie kunnen betalen. Het is zelfs zo dat er in 2011 slechts zes kinderen uit een arm gezin mee konden. Waar zijn de ouders toch gebleven die niet egoïstisch voor zichzelf kiezen en tijd vrijmaken om hun kind een mooie, liefdevolle gezinsvakantie te gunnen? Eén voordeel is wel dat deze dumpkinderen op latere leeftijd geen band meer met hun ouders hebben en dat hun ouders dan ook heel snel en gevoelloos in een bejaardenhuis worden gedumpt, zodat ze geen tijd hoeven te verspillen aan de verzorging van hun oude ouders. Hooguit een verplicht bezoekje van een paar keer per jaar kan er dan nog net van af. “Wat je krijgt geef je terug” zeggen ze wel eens.

Ratko Mladić opgepakt
Ratko Mladić, de man die 8000 moorden op z’n geweten heeft in Skabrnja, was behoorlijk chagrijnig tijdens zijn aanwezigheid voor het Joegoslaviëtribunaal. En de rechter maar vriendelijk blijven en die moorlustige sukkel met respect blijven behandelen. Ik zal er verder geen woorden over vuil maken en kan heel kort zijn over deze hele circus: Voor die kerel gaan staan, een pistool op z’n harses richten en de trekker over halen. Klaar. Zo iemand hoort geen rechten te hebben. Dat hebben de mensen die hij op zeep heeft geholpen ook nooit gehad. Rotzooi als een Ratko Mladić en meer van dat soort afvalproducten moet je opruimen en weggooien. Daar moet je verder geen tijd en geld aan verknoeien.

Ernstige SOA’s en crimineel gedrag dankzij korting op de uitkering
Daar zit je dan met een uitkering. Je kunt net rondkomen en je kunt maar geen baan vinden waar je ook echt wat aan hebt.
Omdat je geld krijgt ben je verplicht om aan allerlei trajectjes en rare verplichtingen mee te doen die op lange termijn geen enkel effect hebben en schijnbaar alleen is bedoel om anderen aan het werk te houden zoals de vele slecht opgeleide coaches, die maar één doel hebben mee gekregen en dat is mensen zo snel mogelijk uit die uitkering te wippen. En wanneer je het ergens niet mee eens bent of je doet volgens hen niet genoeg je best om aan een baan te komen, dan staan ze klaar om je uitkering te korten of zelfs helemaal in te trekken. En daar maken ze dan ook dankbaar gebruik van. Niet wetende dat ze daarmee mensen nog verder de grond in trappen en mensen tot wanhoop drijven. Maar dat is dan je eigen schuld. Had je maar mee moeten doen en moeten luisteren. Niet beseffende dat mensen daardoor zelfs (tijdelijk) arbeidsongeschikt kunnen raken vanwege alle financiële ellende die hen wordt aangedaan, met als gevolg een flinke doses stress en zenuwen die worden weggedronken of worden onderdrukt door drugs om maar niet teveel hoeven na te denken. En dan doet een mens rare sprongen om het hoofd boven water te houden.

Wanneer ze je uitkering korten betekend dat ze je geld afpakken waardoor je niet meer je betalingsverplichtingen kunt nakomen. En die gaan gewoon door. De woningbouwcorporatie zegt niet: “Oh je hebt geen geld genoeg? Dan hoef je de huur ook niet te betalen”. Het energiebedrijf zegt niet: “Oh je hebt geen geld genoeg? Dan hoef je de energierekening ook niet te betalen”. En zo zijn er nog meer mensen die hun geld willen hebben zoals de ziekenfondsverzekering die je verplicht moet hebben. Nee, ze staan bij de eerste betalingsachterstand al met een deurwaarder voor je deur. Dus wat doe je dan? Proberen om aan geld te komen om dan toch de boel te kunnen betalen. Normaal werken lukt dus niet, anders had je niet in een uitkering gezeten. Dus worden zelfs keurig nette mensen zo wanhopig dat ze dan maar op een illegale manier aan geld proberen te komen. Bijvoorbeeld door betaalde seks te hebben. Dat is vreselijke keuze die sommige moedertjes maken om hun kind maar te kunnen voeden en onderdak te kunnen blijven geven. Maar ook vele mannelijke kortingslachtoffers kiezen die (snelle) weg. En de meesten lopen dan een SOA op waaronder HIV tegenwoordig regelmatiger de kop op steekt. En wanneer dat gebeurd zijn ze rest van hun leven aangewezen op peperdure medicijnen van rond de 800 euro per maand. Daarnaast lopen ze het risico niet goed beschikbaar meer te zijn voor de arbeidsmarkt doordat in vele gevallen de chronische ziekte complicaties met zich mee kan brengen zoals oververmoeidheid, hypernerveusiteit of erger. En dat kost de maatschappij nu al veel meer dan wanneer mensen in een uitkering zitten.

Behalve dat mensen er voor kiezen om hun lichaam te verkopen om de korting op die uitkering op te vangen, is er een grotere andere groep die niets anders kunnen doen dan op een criminele wijze aan geld te komen om de betalingsachterstanden die voortvloeien dankzij die korting op de uitkering op te vangen. Diefstallen, verkoop van drugs en misschien erger maken van nette mensen criminelen. En dat alleen maar om een aantal in Den Haag verzonnen slavendrijvers-regeltjes waar vele mensen het slachtoffer van kunnen worden, vaak zonder een duidelijke reden. Is dat waar ze hier in Nederland naar toe willen? Is dat het allemaal waard? Zo ja, dan is Nederland zijn slavendrijversgevoel nog steeds niet kwijt geraakt en gaan ze figuurlijk over lijken wanneer ze hun zin niet krijgen om mensen maar naar hun hand te zetten. Koste wat het kost. Maar ach. De rekening wordt dan wel weer bij de belastingbetaler neer gelegd.

Achter de geraniums
Tja, wanneer je geen werk hebt of je bent op wat voor manier dan ook aangewezen op een uitkering, dan wordt de indruk gewekt dat je dan dus niks zit te doen en zo snel mogelijk achter de geraniums weg moet. Natuurlijk zijn er van die levensloze mensen die zich dan vervelen, maar nog meer mensen zitten helemaal niet achter de geraniums en komen juist achter de geraniums vandaan wanneer ze eindelijk eens met rust worden gelaten en niet depressief worden gemaakt door al de gepush, al die irritante onlogische verplichtingen en al die bemoeizicht om maar de overhand te hebben. Maar goed, in dat geval ben je verkeerd bezig en wordt je nog harder aangepakt en net zo lang gehersenspoeld en murw genaakt doormiddel van een zootje verplichtingen en trajecten, waardoor je uiteindelijk wel achter die geraniums wordt getreiterd. Dan kunnen ze zeggen dat je zielig bent en gaan ze je zogenaamd helpen om aan een baan te komen. Want een baan is het leven en zorgt er voor dat je niet achter de geraniums terecht komt. Niet wetende dat juist werk de meeste mensen achter die geraniums jaagt. En als je dan achter die geraniums zit, krijg je steeds weer de standaard woorden te horen dat het allemaal aan jezelf ligt. Maar in werkelijkheid worden het overgrote deel van de mensen behoorlijk depressief gemaakt door alle dwang en macht rond de sluipmoordenaar dat “geld” heet.

Gezellig koffiedrinken na een crematie of een begrafenis
Er is niets erger dan iemand te verliezen en daar afscheid van te moeten nemen. En wat is het dan fijn dat je dan bij het laatste afscheid wordt gesteund door familie vrienden en kennissen. En hoe meer hoe beter. Dat geeft aan hoe geliefd de overledene was. Even een paar gemeende laatste woorden van een verdrietige naaste over hoe goed, lief en aardig de persoon was en dat ze de persoon erg zullen missen. Meetal krijgen de aanwezigen de hele levensloop van de overledene te horen met daar tussendoor een paar herkenbare eigenschappen vermeld, waarop de aanwezige bekenden met een glimlach beamend kunnen knikken. En als het een beetje mee zit, krijgen de aanwezigen nog meer van die verhalen te horen.
Daarna nog even luisteren naar een paar op het gevoel werkende nummers, waarbij bijna iedereen wel even een traantje weg pinkt en vervolgens kunnen alle aanwezigen de verdrietige nabestaanden nog even condoleren en veel sterkte wensen voor de komende tijd. En velen geven daarbij aan dat ze er altijd zullen zijn als de nabestaande even een schouder nodig heeft om uit te kunnen huilen. Alle steun lijkt dan voorradig.

Nadat iedereen met een verdrietig gezicht de nabestaanden hebben gecondoleerd is er dan eindelijk koffie met een plakje cake. En dat is altijd weer een prettig weerzien van vele mensen die je sinds een vorige uitvaart niet meer hebt gezien. Reden genoeg om gezellig even bij te praten en een paar leuke herinneringen op te halen. Opeens is alle verdriet verdwenen en wordt er gezellig over van alles en nog wat gelachen en gesproken, behalve over de overledene. De verdrietige nabestaanden moeten dan maar vrolijk meedoen en net zo lang blijven zitten tot de laatste bezoek(st)er is vertrokken. En dan kan de verdrietige familie eindelijk naar huis na een zware en moeilijke dag. Een dag die als een roes voorbij is gegaan en eigenlijk niet goed wordt beseft wat dat voor de toekomst betekend. Een toekomst die er heel anders uit gaat zien dan toen de overledene er nog was.

De verjaardagen zullen nooit meer hetzelfde zijn, de kerstdagen zullen nooit meer hetzelfde zijn, de vakanties zullen nooit meer hetzelfde zijn en al die schouders waarop je kon uithuilen zullen nooit aanwezig zijn. Alle beloofde steun blijkt dan samen met de uitvaart verdwenen te zijn. Alleen de naaste familie voelt het verdriet en delen het gemis. En dat gemis wordt alleen maar erger. Op een gegeven moment wen je aan dat gemis, maar het verlangen naar de aanwezigheid van de persoon zal nooit vervagen. Er zullen de rest van je leven vele momenten zijn dat je terug verlangt naar de tijd met de persoon waarvan je afscheid hebt moeten nemen. Maar er over praten kun je niet met iedereen. In sommige gevallen loop je zelf het risico om opmerkingen te krijgen als: “Tja, het is nou eenmaal zo. Je bent de enige niet”, “Ach, hij/zij heeft nu rust. Beter zo dan anders”, “Hoe oud is hij/zij geworden?...Oooh, maar dat is toch een mooie leeftijd?” of “Kop op, je kunt niet eeuwig blijven dreinen. Kijk naar de toekomst en laat het verleden maar eens rusten”. Allemaal achterlijke opmerkingen van domme mensen die hun eigen verleden te grabbel gooien en de foto’s van hun overleden naasten zo snel mogelijk ergens onder in een lade gooien om er zogenaamd geen verdriet meer van te hoeven hebben. Dan heb je nog mensen die praten nooit meer over de overledene, alsof ze nooit hebben bestaan. En wanneer je er alleen voor komt te staan, dan merk je ook dat het bezoek niet meer zo groot is als voorheen toen je nog samen was. En dat allemaal is intens triest.

Terugkomend op de koffietafel na een uitvaart; Zoiets is eigenlijk bedoeld om even tot rust te komen na zo’n verdrietige gebeurtenis en de nabestaanden te ondersteunen en bij te praten over het gebeuren. Het is dan ook hoogst onfatsoenlijk om gezellig gaan zitten te lachen en te kletsen over van alles en nog wat, terwijl de nabestaanden er bij zitten met al hun verdriet, en daar helemaal niet op zitten te wachten. Dat is respectloos en te walgelijk voor woorden. Wil je gezellig even gaan zitten te lachen en bij te praten met mensen die je een tijd niet meer hebt gezien, ga dan weg en doe dat even ergens anders. Maar niet waar verdrietige nabestaanden verplicht van moeten genieten.

Drukte om de dood van Osama Bin Laden
Voor velen is de dood van Bin Laden een triomf. En dat is het ook. Maar dat betekend natuurlijk niet dat daarmee het terrorisme is afgelopen. Bin Laden deed al dat terrorisme natuurlijk niet helemaal in zijn eentje. Hij had een wereldwijd netwerk van gelovige bloeddorstige en gevaarlijke imbecielen als een stelletje bloedhonden achter zich aan kruipen. En die zijn heus niet van plan om hun tijd te verknoeien aan een saai gezinsleventje. De dood van Bin Laden zal voor hen juist een extra aanleiding zijn om nog meer leed en verderf over de wereld uit te kotsen in de naam van hun almachtige God en met de Koran in de broek te slingeren. Hebben ze weer wat te doen in hun nietszeggende saaie gelovige rot leventje. Lekker met de handen in lucht reikend naar hun Allah om met zijn wil de halve wereld verder te terroriseren. Een hele nieuwe generatie Bin Ladens zullen net zolang door gaan totdat ze de hele wereld aan hun voeten zullen krijgen. En dat zal een eeuwigdurende strijd worden, omdat het merendeel van de wereldbevolking helemaal geen behoefte heeft achter een stelletje verveelde achterlijke eikels aan te hollen die de hele dag alleen maar bezig zijn met hun uit de tijd geraakte geloof. De enige manier om van zulke figuren met hun opdringerige geloofsstandpunten af te komen is niet hun leiders af te maken, maar door iedereen die een gewelddadige religie aanhangt de harses er af te schieten. Misschien wordt het dan weer eens leuk op deze wereld. Zet ze allemaal met hun zelfgemaakte explosieven op 1 groot veld en breng de rotzooi tot ontploffing en laat de geroosterde resten van dat ongedierte lekker liggen voor de hongerige dieren. Hebben die ook een keertje een gezellige barbecue.

Wat is nou wel gezond?
Van rauw vlees, rood vlees, teveel zout, half rauw vlees, vleeswaren, gerookt en alcohol, roken enz. vergroot de kans op darmkanker.
Van suiker wordt je dik en kun je vele klachten krijgen. Van zoetstoffen kun je vermoeidheid, depressies, blindheid, verlammingen, verminderde intelligentie verschijnselen, kanker in de urinewegen, hersentumoren krijgen en slechter gaan zien. Daarnaast kan deze stof nieuwe vormen van kankervormen en zijn ze zeer kankerverwekkend. Zoetstoffen zitten in allerlei light frisdranken, snoepgoed light etenswaren. Van vet slippen je aderen dicht en vergroot het de kans op harten vaatziekten. Verse groentes worden bespoten met allerlei bestrijding middelen waarvan je behoorlijk ziek kunt worden en velen zijn kankerverwekkend. Van seks krijg je allerlei SOA’s of nog erger wanneer je geen vaste partner heb waarvan je zeker weet dat die geen SOA heeft. Van Orale seks krijg je keelkanker. In de stad lopen is ongezond omdat je veel te veel kankerverwekkende fijnstofdeeltjes binnen krijgt. Spaarlampen zijn mogelijk ook kankerverwekkend. Chlorhydraat in deo’s kankerverwekkend. Melk en melkproducten zijn nu opeens weer ongezond omdat het klachten zoals migraine, huidproblemen, astma, bronchitis, voorhoofdsholteontsteking, chronische verkoudheid, allergieën en artritis veroorzaken. Bovendien maakt het een slijmlaag in de darmen aan wat de opname van belangrijke voedingstoffen tegen gaat. Teveel groente is ongezond. Geen groente nemen is ongezond. Koffie is slecht voor het hart, maar daar tegenover is koffie goed voor de bloedvaten en houd het je hersenen actief. Van zonlicht krijg je huiskanker. Te weinig zonlicht veroorzaakt een tekort aan vitamine D. Teveel vitamine D is schadelijk voor de nieren. Sporten is goed voor het lichaam. Daartegenover staat dat sporters veel korter leven dan mensen die niet sporten. Maar mensen die niet sporten krijgen last van overgewicht en hart en vaatziekten. enz. enz. Je wordt er beroerd van. Wat moet je nou?????

Wanneer je alles en iedereen moet geloven, kom het er op neer dat het leven op zich heel erg slecht is voor de mens. Je bent pas een gezond mens wanneer je dood bent. Wat is nou eigenlijk gezond en wat is nou eigenlijk ongezond? Het enige wat je kunt doen om gezond te blijven is niet te luisteren wat de zogenaamde deskundigen zeggen, want die zeggen allemaal totaal verschillende dingen. Luist naar je lichaam. Wat je lichaam niet wil, niet lust of niet kan, moet je het ook niet doen. Het lichaam geeft zelf wel aan waar het behoefte aan heeft. Zorg er voor dat je niet te zwaar wordt en doen niet te gek met eten, sporten of drinken. Geniet gewoon van het leven en laat je niet opjutten door alles wat anderen zeggen dat goed of slecht voor je zou zijn. Blijf van de light producten af. Kick af van al dat zout zodat je weer proeft wat je eet en ontwijk alles waar het woordje “te” voor staat. Denk maar zo: Ga je niet dood van ongezond leven, dan ga je wel dood aan iets anders.

Kind met 2 jaar naar school
Ach ja. stop een kind van 2 jaar ook maar naar school. Kunnen de ouders lekker nog meer werken en hoeven ze ook niet zoveel meer naar hun kinderen om zien. Bovendien is de maatschappij er dan zeker van dat het kind niet meer een eigen wil heeft, want die kunnen ze nu vanaf 2 jaar al gaan hersenspoelen. Hoe jonger je een kind gaat drillen, hoe minder leven er in zit en des te meer ze klaar kunnen staan om verstandeloos te werken. En spelen???? Nee…. Ben je gek? Een kind hoeft niet te spelen. Dat is nergens voor nodig. Oh ja, ze spelen wel. Ze leren spelenderwijs leren. Nou, dat is een pluspunt voor iedereen behalve het kind?? Welke idioot dit nou weer heeft bedacht heeft zelf waarschijnlijk nooit kunnen spelen, want anders bedenk je zoiets niet. Deze onzin is bedoeld om een achterstand bij kinderen op jonge leeftijd al tegen te gaan. Maar wat heeft dat kind er aan?? Helemaal niets. Het wordt bij de ouders weg geklauwd en op een school gedumpt. Wat is dat voor iets raars?? Een kind van die leeftijd mag een achterstand hebben. Daar is het een kind voor. Maar nee hoor. Die slavendrijvers daar in Den Haag willen het liefst dat ieder kind direct als volwassene worden geboren met standaard de alle burgerlijke en maatschappelijke plichten in het hoofd gebrand en direct na de geboorte in de schoolbanken gaat zitten om te leren, te leren en nog eens te leren om daarna heel hard te gaan werken, werken en nog veel meer te werken. En dan moeten ze dood gaan voordat ze ouderdomsklachten krijgen, want anders gaan ze geld kosten. En dat is iets wat niet de bedoeling is in Nederland. Je mag wel veel werken, maar ziek worden en van je oude dag genieten met of zonder gebreken is niet de bedoeling. Walgelijker kan het niet in dit rare land vol plichten, sancties, dwang en drang. Nu is deze flauwekul eerst een proef, maar uiteraard wordt het dan daarna verplicht om kinderen vanaf 2 jaar op een school te dumpen.

Dieren Holocaust
Dat mensen de grootste slachters aller tijden zijn, behoeft geen extra aandacht. Wat wel wat aandacht mag hebben is dat mensen hun handelen goed praten met nietszeggende kreten als “Het is Gods wil” “Eerlijk voedsel” “Vrije uitloop dieren” enz. Lulkoek van de bovenste plank. Wat ze er ook voor kreten voor verzinnen, dieren en mensen worden domweg afgeslacht. Daar staat helemaal niets goeds, humaans en eerlijks tegenover. Als mensen dieren een goed leven willen laten hebben, dan moeten ze met hun poten er van af blijven en laten leven. Zolang ze dat niet doen, kunnen ze verzinnen wat ze willen om hun vraatzuchtige eigenschappen te verdoezelen. Maar uiteindelijk het blijft puur en alleen oneerlijk en vernietigend afslachten. Niets meer en niets minder. En wanneer de dieren dan van tevoren een goed leven hebben gehad, is maar een idee. Dieren die in nauwe hokjes worden geboren, weten niet beter en denken heus niet over een vrij leven na. Dat is grote onzin. En zouden ze dat wel doen en het niet leuk vinden hoe er met hen wordt omgegaan, dan zullen ze het zeker niet erg vinden dat ze gauw van die ellende af zouden zijn. En dieren die wel in enige vrijheid zijn geboren en bij de groep “Vrije uitloop dieren” horen zouden dan wel een prachtig vrij leven hebben. Is het dan niet dubbel zo walgelijk om deze dieren dat vrije leven af te pakken omdat ze zo nodig moeten worden afgeslacht ten behoeve van de vraatzucht van wie dan ook. Maarrrrr….. “Ze hebben dan wel een goed leven gehad”, durven mensen dan nog te zeggen om hun bloeddorstigheid en dierenleed wat acceptabel te maken. Maar uiteindelijk is en blijft het gewoon ordinaire afslachterij. Mensen die biologisch vlees eten doen dat echt niet voor de dieren, maar om zichzelf een goed gevoel te geven. Nogmaals; biologisch of niet, de stumpers worden allemaal de nek omgedraaid. Wil je een goed gevoel hebben richting dieren?? Dan moet je ze niet gaan eten. Doe je dat wel, dan maakt het ook niet meer uit of je nou biologisch vlees of geen biologisch vlees gaat eten. In beide gevallen is het dier dood en het minste wat je dan nog kunt doen is om het dan maar op te eten. We mogen blij zijn dat we er alles aan doen om de Holocaust uit de tweede wereldoorlog nooit weer te laten gebeuren. Nu de massavernietiging van de dieren nog, wat ook wel de dieren-Holocaust genoemd. Zolang dat niet gebeurd zijn degenen die daar helemaal niets aan doen, geen haar beter dan onze oosterburen in die vreselijke oorlog. En nu zullen mensen zeggen dat je dat niet mag vergelijken, maar ook dat is onzin. Dieren en mensen zijn levende wezens met gevoel en de drang om te leven. Wie dat niet waardeert is slecht. Door en door slecht.