Ouders van spijbelende kinderen nog harder aangepakt. Lang leve de vrijheid!

Ouders van spijbelende kinderen nog harder aangepakt. Waar moet dat toch heen met onze vrijheid. Nou ja, vrijheid?? Wat daar dan nog van over is hier in Nederland met al die regeltjes, sancties en dat keiharde aangepak. Aan het eind van het schooljaar zijn de spijbelinspecteurs overactief als een stelletje neten die niet meer los willen laten. Als gieren stromen ze de scholen binnen om te kijken of iedereen die laatste onzinnige en doelloze dagen vlak voor de vakantie wel aanwezig zijn. En zo niet, dan kan de financiële zweep er over heen. En waar gaat het eigenlijk om?? De laatste week doen kinderen helemaal niets meer op school. Wanneer er dan ouders zijn die een dag eerder op vakantie willen gaan om wat voor reden dan ook, dan lopen ze het risico een boete te krijgen. Vele ouders houden daar rekening mee met het boeken van goedkope reizen, waar ze de boete bij in calculeren. Maar dat mag niet volgens de overheid. Dus gaan de boetes fors omhoog. Want de overheid moet en zal de baas blijven over de bewegingsvrijheid van de burger.
Wat geeft het om een zinloze dag op school op te offeren voor een dagje eerder weg? Daar wordt toch niemand minder van. En dan dat gelul van “Eerst is het 1 dag en dan zijn het twee dagen, en vervolgens is het einde zoek” slaat helemaal nergens op en is slap geouwehoer van de bovenste plank. En bovendien; Wat dan nog? Om hoeveel mensen gaat het? Je kunt zoiets toch gewoon oogluikend toelaten? De overheid roept zelf altijd dat we in en vrij land leven. Of is dat alleen maar om het gezegde en werkt het zo niet in de praktijk? Wanneer kinderen echt de dupe kunnen worden van die ene laatste schooldag, dan is er reden tot paniek. Maar zoals gezegd; ze doen helemaal niks meer op school, behalve naar de klok kijken. Maar het gaat hem natuurlijk ook niet om dat kind en het spijbelen. Het gaat er om dat de overheid koste wat het kost de burger in zijn macht wil hebben. En het beste middel om dat te bewerkstelligen is mensen geld afhandig te maken. Het soort maffiapraktijken die legaal zijn gemaakt en worden ondersteund door snel uit de kont geschraapte slavendrijvers wetjes waar Nederland zo vernuftig in is. Tot overmaat van ramp zullen ouders van spijbelende kinderen vanaf volgend schooljaar zelfs gekort worden op de kinderbijslag. Toe maar. Dat is knap bedacht? Goh zeg, daar moet je wel een hoge opleiding voor hebben gehad om zoiets te kunnen verzinnen. En wanneer de kinderen geoorloofd thuis worden gehouden vanwege een overlijden of zo, dan zullen de spijbelinspecteurs tot het uiterste gaan om bewijzen van het geoorloofde thuis houden naar boven te halen. Want je zult de bevelen van de overheid moeten opvolgen. Nou, nou, nou. Mijn petje af voor deze geniale wijze van het onderdrukken van de eigen burger. Hadden onze oosterburen begin jaren veertig ook niet van dat soort geniale werkwijzen?

Het is toch te walgelijk voor woorden dat het zo moet? Okay, spijbelen is niet de bedoeling. En dat het gecontroleerd wordt is nog een beetje mee te leven. Maar om dat weer zo overdreven door te drijven dat het op slavernij gaat lijken en er een razzia aan vast wordt gekoppeld is echt niet normaal meer en zeker niet van deze tijd. Bovendien is het ook erg onbegrijpelijk dat die zogenaamde spijbelinspecteurs zich voor dat soort werk lenen en achter die achterlijke over de top gedraaide wetjes staan. En dan ook nog voor geld. Dat moeten haast wel mensen zijn die maar van alles doen voor een beetje geld en totaal geen enkel begrip kunnen tonen voor hun medemens. Of is het zo dat ze nu eindelijk denken iets te betekenen te hebben in de maatschappij. Eén ding is zeker. Ze worden niet op handen gedragen. Ze worden eerder uitgekotst. Maar dat zal ze een rotzorg zijn. Ze hebben immers een rotbaantje bij de overheid. En dan ook nog een baan om anderen te controleren en te beboeten. En dat is echt geen baan om trots op te zijn. Maar…., ze denken in ieder geval wat aanzien te hebben. De vraag is alleen: “Bij wie??”.

En die overheid met hun dwang, drang, harder aanpakken en al die misdadige sancties? Die moest zich diep schamen. Zo ga je niet met mensen om. De VOC tijd is echt voorbij hoor. Jammer, maar helaas. Laat die slavendrijvers drang nu toch eens rusten en zorg er voor dat het leven in Nederland weer eens gemoedelijk en leuk wordt. Dan zullen sancties niet meer nodig zijn en zal de burger weer respect voor jullie kunnen opbrengen in plaats van dwars tegen al die onzinnige wetjes en verplichtingen in te gaan uit dwarsigheid. En dan die koude drukte om die 1 of 2 laatste nutteloze schooldagen? Mensen werken een heel jaar keihard om alle door de overheid achter in de strot gedrukte financiële verplichtingen te kunnen voldoen waardoor ze zelf weinig geld meer over houden. Dan mogen ze bij gratie Gods op een heel jaar hard werken even drie lullige weekjes op vakantie gaan om vervolgens weer als een marionet het leven te verknoeien in een chagrijnige, drukke en gestreste maatschappij. En dan is de overheid ook nog zo ziek in het hoofd om mensen nog even keihard aan te pakken die hun kind een laatste zinloze dag op school niet laten mee maken om gewoon de grote vakantiedrukte een beetje te ontlopen. Hoe durven ze. Het lef en de onmenselijkheid alleen al.
Het is om er kotsmisselijk van te worden!