Kinderen terug sturen naar land van herkomst?

“Ik sta voor een streng, maar rechtvaardig asiel- en migratiebeleid.” is de leus van minister Gerd Leers. “Ik heb gekeken of ik een uitzondering kan maken, maar dat is niet zo”. Zegt hij over de kwestie rond Mauro Manuel die vanaf zijn tiende in Nederland is opgegroeid. LULKOEK. Voor MENSEN moet je altijd uitzonderingen maken en voor kinderen en jeugdigen helemaal als het gaat om menselijkheid. Geen uitzondering maken omdat je dan ook een uitzondering moet maken voor een mensen die in dezelfde situatie zitten????? Ook gelul. Dan hadden ze niet zo lang door moeten slepen met die achterlijke ASIELPROCEDURES! We spreken over mensen, niet over dingen? Waar zit de menselijkheid? Waar gaat dat heen met dit klote regeltjes land? Om kotsziek van te worden. Als het over het welzijn van mensen gaat dan moet je hoe dan ook altijd uitzonderingen maken. Boven alles! Zeker wanneer het om kinderen gaat. Iemand die als kind in Nederland komt en hier opgroeit hoor je niet het land uit te donderen. Dat doe je alleen met onmenselijke politici met oogkleppen op die geen menselijk gevoel hebben, die mensenrechten schenden en alleen regeltjes en wetjes boven menselijkheid stellen. Zo ga je namelijk alleen met onmensen om. Niet met fatsoenlijke mensen en zeker niet met jeugdigen. Gerd Leers moest zich dood schamen! Schaam u “volksvertegenwoordigers”! Schaam u diep. Als minister en zeker als mens. Als Gerd (hard)Leers denkt mensen uit het land te moeten donderen, dan doe je dat binnen een jaar. Niet wanneer een MENS hier is opgegroeid en daar zelf niet voor kiest. En loop niet te roepen dat je de wet hanteert, want dan hanteer je de weg van de minste weerstand.

Kinderen zonder Nederlandse nationaliteit terug sturen naar het land van herkomst in het algemeen is natuurlijk op z’n zachtst gezegd walgelijk. De kinderen zijn in Nederland geboren, zijn in Nederland opgegroeid en zijn gewoon Nederlander, ondanks dat er op een stuk papier staat dat het anders is. En dan zit hier een regering die zonder blikken of blozen zo onmenselijk zijn om die kinderen na 12 jaar nog eens met en staalharde VOC harses terug durven te trappen naar het land waar ze volgens hen thuis horen. Walgelijk is dat. Zo ga je echt niet met mensen om en zeker niet met kinderen. En al helemaal niet nog eens wanneer ze al na 12 jaar in Nederland wonen. Sterker nog, nog niet eens na 5 jaar. Iets dergelijks moet binnen hooguit een jaar gebeuren of helemaal niet. Ze moeten hun zaakjes maar eens beter regelen daar in Den Haag, dan hoeven mensen ook niet zolang in onzekerheid te zitten en na zoveel jaar nog eens de genade klap te krijgen. Ze moeten alle mensen die langer dan 5 jaar in Nederland zitten te wachten in een asielprocedure domweg hier laten. En ja, dat kost geld. En nogmaals; hadden ze daar in Den Haag hun zaakjes maar beter moeten regelen. Dan verspillen ze het geld maar eens niet aan onzinnigheden als bonussen en peperdure afscheidsfeestjes. Dan besteden ze dat geld maar om kinderen die in een langdurige asielprocedure zitten en hier zijn opgegroeid het Nederlanderschap te verlenen en ze een fatsoenlijk en gelukkig leven te bieden. Er gaat helemaal niets boven het geluk van een mens. En zeker kinderen mag je niet straffen omdat ze nou toevallig het kind zijn van ouders die ergens in een langdurige asielprocedure zijn blijven hangen. Verwesterde kinderen ongewild naar een totaal ander land te trappen is hetzelfde als de regering de diepste oerwouden in schoppen en zeggen: Red je reet er maar mee”. Zo ga je niet met mensen om die dankzij meerjarige asielprocedures, oftewel laks gedrag en rare regels van deze regering door de jaren heen zijn vernederlandst.

De geloofwaardigheid in Gerd Leers als volkvertegenwoordiger is hiermee totaal weg. De term van volksverlakker is toepasselijker wanneer je zo met MENSEN om gaat. Weg met de VVD en de PVV! Weg met dat soort deportaties. En weg met dat soort onmenselijkheden en het schenden van de mensenrechten. Wij willen een menselijk Nederland waar de menselijkheid richting fatsoenlijke welwillende mensen boven al die snel uit de hol getrokken rechtse rot regeltjes en wetjes worden gesteld. Weg met dit soort regelgeving. Schaam u diep om dit te handhaven.