Agressie tegen hulpverleners

Het is ongelooflijk dat er mensen zijn die hulpverleners bekogelen, uitschelden, het werk onmogelijk maken en ze belemmeren om een medemens te helpen. Hulpverleners zijn mensen van onschatbare waarde. Die moeten op handen worden gedragen. Dankzij hen zijn er vele mensen nog in leven. Dankzij hen worden mensen gered, branden geblust, orde gehandhaafd en worden we beschermd tegen alles wat ons het leven moeilijk kan maken. We worden door hen geholpen na een ramp, een ernstige ongeval, bij gezondheidsklachten of wanneer we niet meer op eigen benen kunnen staan. En dat is een waardevolle verworvenheid. Wat heeft het voor zin om deze mensen in hun werk te hinderen? Wat voor zin heeft om deze mensen negatief te benaderen? Wat zouden die ongelooflijk domme hulpverlener-treiteraars er zelf van vinden wanneer zij hulp nodig zouden hebben en opeens de hulpverlening wordt gedwarsboomd door dezelfde soort achterlijke agressieve imbecielen? Het kan immers je leven gaan kosten. Of zouden dat soort domheden het niets interesseren omdat ze toch geen waarde hechten aan hun eigen leven? Jammer dan, maar respecteer wel een ander zijn wil om te leven en de hulp die wordt gegeven om dat te stimuleren.

Overigens is er geen enkele reden te bedenken waarom hulpverleners moeten worden lastig gevallen, uitgescholden of worden tegen gewerkt. Ze stellen geen regels op, bemoeien zich met niemand, bestelen niemand en doen niemand ook maar enig kwaad. Het enige wat ze doen is hulp bieden, levens redden, de orde handhaven of branden blussen. Mensen en de samenleving helpen dus. Dat er mensen zijn die daar geen enkel begrip of gevoel voor op kunnen brengen is onbegrijpelijk en slecht.
Denk je eens in hoe het zou zijn wanneer er geen ambulancepersoneel, verpleegkundigen of artsen waren. Of dat er geen brandweer was en geen politie of ME. Wat zou de wereld er dan hopeloos en chaotisch uit zien. Om het nog maar te zwijgen over al die mensen die hadden kunnen worden gered of geholpen in moeilijke of levensbedreigende situaties.

Wees trots op deze mensen. Behandel ze goed en respecteer ze. Want als je het over beschermengelen hebt, dan hoef je echt niet religieus te zijn om in hun bestaan te geloven. Ze waken namelijk altijd over je en zijn er wanneer je ze nodig hebt. Die beschermengelen heten
“hulpverleners”