Gezellig, weer een verjaardag!

Sommigen vinden verjaardagen leuk en gezellig en voor het merendeel is het zo’n verplichting die je liever niet wilt meemaken. Met name mannen vinden er helemaal niets aan, tenzij het een feestje is met een stel vrienden onder elkaar. Vrouwen vinden het in de meeste gevallen geweldig en zijn dan ook degenen die de mannen meeslepen naar allerlei verjaardagen toe. En de arme man dreutelt er maar weer wat achter aan om de vrede te bewaren.
En daar zit je dan weer op de zoveelste verjaardag. Het gesprek wil in het begin altijd maar moeilijk op gang komen en is het wachten op de standaard volgorde van consumptie aanbod. Een kopje koffie met een stuk gebak, nog een kop koffie vergezelt met de nodige praatjes en de tenen krommende stiltes, en heel misschien nog een kop koffie waar met name de mannen meestal niet op zitten te wachten. Die hebben liever direct een alcoholische versnapering om het niet al te beste verjaardagsvisite-humeur wat op te vrolijken. Maar gelukkig zit er altijd wel een vrolijk iemand tussen die het gesprek gaande houdt en die is dan ook gelijk degene die op ieder feestje als eerste wordt uitgenodigd om al die vreselijke gesprekstiltes wat op te vullen. En anders is er altijd je beste vriend het mobieltje er nog. Dan worden die ijzige stiltes opgevangen door piepjes en toontjes van spelletjes, nieuwe apps en chats. En de jarige jop zit er bij en kijkt er naar. Dus dan maar gauw het hapje en het drankje op tafel donderen. Misschien komt er dan wat leven in de verplichte brouwerij. Voor de mannen is dat het moment dat ze het eindelijk leuk kunnen maken met een pot bier of iets sterkers om de hersens wat positief te stimuleren. Jammer genoeg is die pot bier of dat glas alcohol altijd zomaar leeg en is het wachten op de volgende ronde die maar op zich laat wachten. Gelukkig is er dan altijd nog de standaard verjaardagsvreterij zoals kaas, worst, chips, borrelnootjes en de toastjes waar je dan kipkerrie salade of een ander standaard smeerproduct op kan kliederen. Kliederen ja; want die rot toastjes breken altijd door midden of zijn zo klein dat je altijd een deel van je hand mee smeert. En dat is dan meteen even een luchtig moment voor de rest van de visite die dan eindelijk even iets heeft om te lachen en er de nodige opmerkingen over te maken.
En dan is het eindelijk weer tijd om naar huis te gaan. Een kusje hier en een bedankje daar en dan snel weg. De jarige kan alle rotzooi weer opruimen en de visite zit in de auto nog even na te klagen over alles en iedereen en zijn blij dat ze eindelijk richting huis gaan. Maarrrrrr.....
De verjaardagen zijn nog lang niet voorbij. 
Er komen nog veeeel meer....
Ieder jaar weer!!