"Uit de kast komen". Wat is dat voor achterlijks?

Ben toevallig verliefd geworden op hetzelfde geslacht en BOEM.... een stempel in je nek en je wordt in het homohokje gepropt wanneer mensen er achter komen dat je homoseksueel bent. Ze vinden dat je dat je dat had moeten vertellen. "Uit de kast komen" noemen ze dat. Hoe achterlijk en stompzinnig is dat? Wat nog vreemder is dat het voor sommigen een hele worsteling moet zijn wanneer ze er achter komen dat ze homoseksueel zijn. Puur omdat er op dat gebied veel negatieve signalen en opmerkingen vanuit de maatschappij komen en dat het vaak niet "normaal" wordt gevonden. En dat terwijl het verliefd worden op iemand dood normaal is, ook al is het op iemand van je eigen geslacht. Wat niet normaal is dat mensen dat niet normaal vinden. Het is tenslotte van alle tijden, het komt in alle culturen voor en zelfs in de dierenwereld is het niet abnormaal. Dat er mensen zijn die het niet normaal vinden komt omdat ze dat bij hun opvoeding hebben meegekregen. En dat heeft meestal een religieuze achtergrond. Want bij sommige religieuze groeperingen weten ze als geen ander hoe je ellende, vooroordelen en intolerantie achter in de keel van hun kinderen moet proppen.
Dus wat voor zin heeft het om uit de kast te komen wanneer je toevallig verliefd bent geworden op iemand van je eigen geslacht? Wie dat ooit heeft bedacht is een sneue idioot. Komt een hetero ook uit de kast? Nee. Want dat vind men "normaal". Zouden ze het ook normaal vinden wanneer ze er achter komen dat er genoeg hetero mannen zijn die niet aan hun seksuele trekken bij hun vrouw kunnen komen en na hun werk zich even lekker op ontmoetingsplaatsen laten verwennen door lotgenoten om vervolgens voldaan bij hun vrouwtje aan de etenstafel te gaan zitten om weer leuk hetero te zijn? Dacht het niet. Bovendien is hetero zijn helemaal niet zo vanzelfsprekend. Zet maar eens een aantal hetero's een heel jaar bij elkaar zonder vrouwen. Nou, reken er maar op dat ze na een aantal weken heel snel over hun principes heen stappen.
Ik erger mij mateloos aan het feit dat mensen die zich aangetrokken voelen tot hetzelfde geslacht hiervoor uit de kast moeten komen. Dus verantwoording moet afleggen voor de gevoelens die ze hebben. Wat een achterlijk gedoe is dat. En dat nog wel in 2018. Hoe verder in de tijd, hoe preutser, achterlijker en idioter men met dit soort zaken om gaat. In de jaren zestig tot en met de jaren tachtig was dat wel anders. Maar ja, toen was de intolerantie die volgens diverse geloofshandboeken moeten worden nageleefd door doorgeslagen religieuze groepen met uit de tijd geraakte ideeën nog niet zo oververtegenwoordigd als nu. Want hoe meer religie, hoe meer intolerantie en onvrijheden dat met zich mee brengt. Daaroom hoort niemand zich met jou gevoelens en jou levenswijze te bemoeien, als dat positief is.
Ik roep dan ook alle homoseksuelen op om lekker je leven te leiden zoals jij dat wilt en vergeet dat "Uit de kast komen". Want dat is nergens voor nodig, tenzij je dat jezelf graag aan wilt doen. Als mensen er naar vragen, dan kun je daar natuurlijk gewoon een eerlijk antwoord op geven. Maar om aan iedereen te (moeten) verkondigen dat je homoseksueel bent is pure onzin. Dat doen je hetero familieleden en vrienden ook niet. En als ze er een probleem met je geaardheid hebben, dan is dat hun probleem en niet die van jou. Het is tenslotte jou leven, het zijn jou gevoelens en jij moet gelukkig zijn. En zijn er mensen die jou dat geluk op deze manier niet gunnen, dan hebben ze pech en lopen ze maar met een grote boog om je heen. Want aan dat soort mensen heb je helemaal niets. En is het je familie of zijn het je vrienden die jou laten vallen omdat je gewoon verliefd bent? Dat is dan heel erg teleurstellend, maar dan geven ze dus geen meter om je. Want anders waren ze wel blij voor je geweest. Er lopen miljarden mensen op aarde rond, en daar zitten genoeg tussen die je wel waarderen zoals je bent. Voor de rest zoekt iedereen het maar lekker uit met hun simpele bekromde ideeën, dat hokjes denken en dat stempels drukken op mensen die volgens hen "anders zijn". Want dat is....
OM ER KOTSMISSELIJK VAN TE WORDEN!