Re-integratie bureau Móbius gebruikt uitkeringsgerechtigden

Het reïntegratie bureau Möbius in Mariahoop (gemeente Echt Susteren) is een typisch bureau waar uitzend- en detachering activiteiten bedreven worden naast re-integratieactiviteiten. Belangenverstrengeling en dubbel incasseren dus. Bij het verplicht re-integreren bij dit zogenaamde re-integratiebureau staat de klant (de persoon die op last van de uitkerende instantie gedwongen wordt met dit bureau in zee te gaan) op de laatste plaats. Dit bureau presteert letterlijk helemaal niets voor het vele gemeenschapsgeld wat dit uiterst twijfelachtige bureautje opstrijkt.

Bij kritiek op beide consulenten en het verlangen dat ze gaan leveren voor wat ze met de uitkerende instantie hebben afgesproken, trekken ze de intimidatietroefkaarten (intimideren, dreigen een negatieve terugkoppeling te geven en "op de persoon spelen".) Dit werkt heb altijd, omdat uitkeringsgerechtigden anders dreigen hun uitkering kwijt te raken. Maar zij kunnen je niet aan werk helpen omdat je zogenaamd niet gemotiveerd bent, geestelijk onevenwichtig niet genoeg inspanningen levert, niet representatief bent …… enz. enz. Dit koppelen deze beroeps-niksnutten en chronische slavendrijvers vervolgens terug aan de uitkerende instantie die dit klakkeloos voor waar aanneemt (de gemakkelijkste weg), zonder wederhoor toe te WILLEN passen. De enige reden dat de beide uitbuiters van Móbius de re-integratieactiviteiten samen doen is puur eigenbelang. Ze kunnen hogere kosten rekenen en als een klant te lastig (kritisch) wordt drijven ze samen hem/haar in een hoek.

Het is een schande dat de uitkerende instanties wel de re-integratiebureaus vraagt de klanten (uitkeringsgerechtigden) te beoordelen en geen terugkoppeling van de klant vraagt (waar het uiteindelijk om zou moeten gaan). Nog erger is dat als de klant ongevraagd een terugkoppeling geeft dit volkomen genegeerd wordt. Zolang dit zo blijft kunnen re-integratiebureaus van het niveau Möbius voor veel geld gebakken lucht verkopen zonder enige tegenprestatie te hoeven leveren. Nog erger is, dat dit afgezien van de miljarden, wat deze onzin de gemeenschap kost, de werkelozen de echte kansen ontneemt door het aan het werk houden van bovengenoemde beroeps niksnutten en vooral ook.....vreselijke KLOOTZAKKEN! En het allerergste is: Alle re-integratie trajecten werken zo aan hun eigen voordeel... En de klant? Die kan maar pillen slikken, zich bezuipen en krom blowen om de intimidatie maar zoveel mogelijk aan te kunnen. Het is 
om er kotsmisselijk van te worden!